Op slechts zes kilometer van de Nederlandse grens ligt Kevelaer. Een klein dorp, waar in 1641 aan marskramer Hendrick Busman door de Heilige Maagd de opdracht werd gegeven tot het bouwen van een kapel. De kapel is in de loop der tijd uitgebouwd tot een heiligdom. Jaarlijks bezoeken duizenden pelgrims Kevelaer en zijn er ook enkele genezingen gemeld. Kevelaer is meer enkel een betekenisvolle bestemming. Het is een Maria bedevaartoord dat zo dicht bij Nederland licht dat het eenvoudig door iedereen bereisd en bezocht kan worden.

Betekenisvol ontmoeten
In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. Gedurende de reis is er medische en verpleegkundige begeleiding die ervoor zorgen dat jij op een prettige en aangename manier kan reizen. Eveneens dragen zij er zorg voor dat je de begeleiding ontvangt die je nodig hebt. Voor onze zorgpelgrims hebben wij een speciale accommodatie met zorgfaciliteiten gereserveerd.

Aanmelden als zorgpelgrim
Wil jij jezelf aanmelden als zorgpelgrim? Selecteer dan bij het boeken van je reis als reisoptie ‘Pelgrim in een zorghotel’. Op basis van jouw aanmelding krijg je een zorgformulier thuisgestuurd zodat wij jou gedurende reis optimaal kunnen faciliteren.
 
 
Voor mee informatie zie VNBSkip Navigation Links.

Reserveer uw plaats


Handige links

livestream