De Gemengde Zangvereniging de Maasklanken

 

 

De Gemengde Zangvereniging de Maasklanken is in 1953 opgericht met als doel de muzikale ondersteuning van de mis tijdens de kerkdiensten. Voor de oprichting van de gemengde zangvereniging waren er in Sint Agatha al een heren- en een dameskoor. Onder leiding van de Kruisheren zijn deze overgegaan in één vereniging en ontstond De Gemengde Zangvereniging De Maasklanken. In 2014 is de muzikale leiding overgegaan naar Mevr. Ans van Dinther.

 

Ons koor bestaat uit 16 leden en een dirigente. De meeste leden komen uit Sint Agatha, sommigen komen Oeffelt en Cuijk. Wat alle leden gemeen hebben is de sterke band met Sint Agatha.

 

In januari houden we onze jaarvergadering en omdat we van gezelligheid houden, drinken we dan gelijk een nieuwjaarsborrel. In november hebben we ons jaarlijkse Ceciliafeest. Tijdens dit feest huldigen wij onze jubilarissen. De meeste leden hebben al eens één of meerdere huldigingen meegemaakt. Tijdens ons 60-jarig bestaan in 2013 hebben we stil gestaan bij het feit dat de leden gemiddeld meer dan 30 jaar lid van ons koor zijn.

 

Vanaf september 2016 zingen we de 1ste en de 3de zondag van de maand tijdens de eucharistievieringen. We repeteren iedere maandagavond in ons nieuwe Multifunctionele Gebouw "de Agaat'.

 

 

Verder zingen we wel eens in Maartenshof, Madeleine of andere verzorgingshuizen. Ook een mis zingen in Kevelaer of Heppeneerd is voor ons uitje. Zingen maakt ons blij en we hopen ook dat we aan de mensen voor wie we zingen, dat blije gevoel kunnen meegeven.

Ons repertoire in veelzijdig. We zingen diverse Missen en Liturgie in het Nederlands, Duits, Engels, Italiaans, Frans en natuurlijk Latijn. Ook profane liederen staan op ons programma, net als de eigen composities van onze dirigente.

 

 

Wanneer u leest hoe enthousiast onze leden zijn en daardoor denkt: "Ik zou graag deel uitmaken van deze vereniging!” Kom dan eens luisteren op een maandavond om 20.00 uur in De Agaat in Sint Agatha. Dames-, maar vooral herenstemmen zouden een mooie aanvulling zijn. Na het vertrek van onze organist, zou het ook fijn zijn als er een organist is die ons wil gaan begeleiden.

 

Maak van tevoren een afspraak met één van onze bestuursleden, tel. nr. 0485 312336 (voorzitter) of 0485 314973 (secretaris/penningmeester) en u bent altijd van harte welkom.

 

 Riet Geurts, secretaris


Reserveer uw plaats


Handige links

livestream