Huwelijk

Veel mensen kiezen tegenwoordig nog voor een stuk verdieping in hun relatie door het kerkelijk huwelijk. Naast te vele 'things to do' voor de huwelijksdag, hoort ook bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk een gedegen voorbereiding. Deze begint met het aanmelden van de datum. Hoe sneller men hiermee is, des te meer kans is er op deze datum ook in de Toren van voorkeur terecht te kunnen.

 
Het aanmelden van de huwelijksdatum gaat via het secretariaat.

Nadat de datum doorgegeven is, wordt er door de parochie meer informatie gegeven. Het is van belang om minstens drie maanden voor de huwelijksdatum zelf contact op te nemen met de pastor die het huwelijk inzegent. Met hem wordt dan een afspraak voor het huwelijksgesprek gemaakt. Dit gesprek is natuurlijk met beide huwelijkspartners. Maar het is ook mogelijk om in een persoonlijk gesprek - onder vier ogen - enkele dingen toe te lichten, te vragen of uit te spreken.

 

Kosten

De kosten voor een huwelijk vindt u bij de tarieven. De vergoeding van een niet in onze parochie benoemde priester/diaken is niet in dit bedrag inbegrepen. De collecte is altijd bestemd voor de parochie. Omdat dit een liturgische handeling is, bestaat niet de mogelijkheid om deze af te kopen. Namens de parochie ontvangt u een huwelijkskaars.

 

Folder

In onze parochie is een speciale folder aanwezig met daarin alle (praktische) informatie over trouwen. Deze vraagt u aan via het secretariaat of via mail.


 


Reserveer uw plaats


Handige links

livestream