De Nieuwe Parochie H. Martinus

 

Op 1 januari 2013 is de nieuwe parochie H. Martinus opgericht door de bisschop van 's-Hertogenbosch als een fusie tussen de parochies van Beers, Cuijk, Katwijk, St. Agatha en Vianen. Op 1 juli 2013 is hier de parochie van Linden aan toegevoegd.

 

 

Met de start van de nieuwe parochie is er ook een nieuw logo ontwikkeld door Titus Peters. Centraal staat in het logo de M van onze patroonheilige Martinus van Tours. Van hem is het meest bekende verhaal dat hij zijn mantel deelde met de arme man aan de poort van Amiens.

 

De kleurrijke blokken (zeven, naar het aantal van de geloofs- gemeenschappen)  symboliseren de Mantel die we met elkaar delen. De blokken groot en klein vormen ook de bouwstenen van onze nieuwe parochie: elke geloofsgemeenschap, elke steen is belangrijk om een goed fundament te verzorgen, opdat de parochie ook stabiel en stevig wordt voor de toekomst. De kleuren geven aan dat elke geloofsgemeenschap bijzonder is, elk met haar eigen historie en tradities, maar ook samen verbonden in de identiteit en eenheid van de Katholieke kerk.


Reserveer uw plaats


Handige links

livestream