Wereld Jongeren Dagen

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden, soms miljoenen jongeren, overal vandaan, komen bij elkaar om samen het katholieke geloof te vieren. De Wereldjongerendagen staat voor nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, multiculti socializen. Korom een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten!

 

De eerste week is er een "missionairy week", waarin de jongeren te gast zijn in een parochie van het gastland om mee te leven, te vieren, te ontmoeten en te geloven.

Tijdens het hoofdprogramma kunnen jongeren, vijf dagen lang, verspreid over de hele stad, deelnemen aan klein- en grootschalige culturele festivals, vieringen, muziekconcerten, ontmoetingen en theatervoorstellingen. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. Traditionele hoogtepunten van de WJD zijn de verwelkoming van de Paus op donderdag, de grote avondwake onder de sterrenhemel op zaterdagavond en  een indrukwekkende slotviering op zondag.

 

 

De Wereldjongerendagen bestaan al sinds 1984. Op initiatief van Paus Johannes Paulus II kwamen toen 300.000 jongeren naar Rome. Sindsdien worden de WJD afwisselend op lokaal en internationaal niveau gehouden. Na steden als Buenos Aires, Parijs, Manilla, Sydney, Madrid en Rio, waar soms meer dan 1.000.000 jongeren samenkwamen, is in 2016 (18 juli - 2 augustus) Krakau in Polen aan de beurt.

Jongeren uit onze parochie nemen sinds 2005 deel aan de WJD: Keulen (2005), Sydney (2008), Madrid (2011), Rio de Janeiro (2013), Krakau (2016) en Panama (2019).


Reserveer uw plaats


Handige links

livestream