Het bisdom van ’s-Hertogenbosch nodigt jongeren van 16 t/m 30 jaar uit om mee te gaan naar de Wereldjongerendagen inPortugal.

 

WJD uitgesteld tot augustus 2023

93485227_2985534001510900_4523155098800488448_n.jpg

De katholieke Wereldjongerendagen (WJD) worden in verband met de uitbraak van Corona een jaar opgeschoven. Deze vinden nu pas in augustus 2023 in Portugal plaats. Dit heeft het Vaticaan bekend gemaakt.

De WJD vinden doorgaans elke twee á drie jaar plaats. De laatste keer was in januari 2019 in Panama. De volgende editie was gepland voor augustus 2022 in Lissabon. Deze schuiven nu een jaar op. Aan de WJD nemen vaak meer dan 1 miljoen katholieke jongeren uit de hele wereld deel.

Net als de WJD zijn ook de Wereldgezinsdagen een jaar uitgesteld. Deze zouden in juni 2021 in Rome worden gehouden. Dit wordt nu juni 2022. Volgens het Vaticaan is het in verband met de verspreiding van het coronavirus noodzakelijk om bijeenkomsten waar veel mensen aan deelnemen voorlopig uit te stellen.

Het Huis voor de Pelgrim heeft in het verleden meermaals groepen jongeren tijdens de WJD begeleid.

Lees officiële bekendmaking van Vaticaan

 

 

Wereldjongerendagen
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij in 2023 in Portugal!

Discover your identity
Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld, een rolmodel voor jongeren en hij nodigt de jongeren uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben voor het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos de Paus voor de wereldjongerendagen het thema: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’. Die hoop, die moed, dat voorbeeld willen wij ontdekken onder het motto: "Discover your identity”.

WJD in de Bisdommen
ls er geen internationale WJD is, wordt er altijd een WJD gehouden in de bisdommen. Paus Franciscus verplaatste de datum van die diocesane WJD van Palmzondag in het voorjaar naar het feest van Christus Koning in het najaar. Op 21 november 2021 wordt die WJD voor het eerst op die nieuwe datum gevierd in de bisdommen. Het feest van Christus Koning is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Daarna begint de Advent.
 
WJD@Home
Daarna zijn jongeren uitgenodigd voor de landelijke WJD@Home in het weekend van 14-16 januari 2022. De WJD@Home worden gehouden op Ameland voor jongeren van 15-30 jaar. De laatste keer dat de WJD@Home op Ameland werden gehouden was in 2019. Er waren toen 140 deelnemers. De WJD@Home zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

 

Voor meer informatie

Kan je contact opnemen met Pastoor Theo Lamers -of- kijk op de speciale WJD pagina
 


Skip Navigation Links.

Reserveer uw plaats


Handige links

livestream